Bölüm Tanıtımı

İlk öğrencilerini 2021-2022 eğitim-öğretim yılında alan ve derslerin en az %30'u İngilizce ve %10'u uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, alanında uzman, dinamik ve deneyimli akademik kadroya sahiptir. Hedefimiz, sanayi ve kamu ihtiyaçlarına uygun olarak üstün nitelikli, gelişmelere açık, mesleki ve etik değerlere önem veren, çok disiplinli çalışmalara katılabilecek Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir.

Teknolojinin ve bilgi dağarcığının hızla arttığı bu dinamik alanda eğitim veren bölümümüz, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı 21. yüzyılın gereksinimlerini göz önünde bulunduran bir perspektifle yarınlara hazırlamayı amaçlamaktadır. Bölümümüzde öğrencilerimiz bilgiye nasıl ulaşacaklarını bilen, araştırma yaparak öğrenme yeteneğine sahip ve ömür boyu öğrenmeyi sürdürebilecek analitik düşünce yapısına sahip olarak yetiştirilmektedir.
Eğitim süreçleri boyunca beşeri bilgiler, iletişim becerileri ve kültürel esneklik kazandırılan öğrencilerimize, ilgi alanlarını oluşturma ve geliştirme fırsatı sunulmakta, güçlü bir beşeri bilimler bileşenine dayalı olarak eğitim verilmekte, ezbercilik yerine anlama ve araştırmaya dayalı bir yaklaşım benimsenmekte ve sıcak bir öğrenci-öğretim üyesi ilişkisi kurulmaktadır.

Eğitim-öğretim programlarımız, Türkiye'deki ve dünyadaki önde gelen üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü programlarıyla uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Mezunlarımız ulusal ve uluslararası standartlarda akreditasyon ilkelerine uygun bir şekilde eğitim alacaklardır. Müfredatımızda çok sayıda teorik ve uygulamalı, temel ve alan dersleri bulunmaktadır. Stajlar, uygulamalı dersler, ödevler ve projeler öğrencilerimize pratik deneyim kazandıracaktır. Ayrıca öğrencilerimiz, sosyal seçmeli dersler aracılığıyla farklı bakış açıları kazanma imkanına sahiptirler. Bölümümüz bünyesinde Elektrik Makineleri, Telekomünikasyon, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektro Manyetik Alanlar ve Mikro Dalga Tekniği, Elektronik, Elektrik Tesisleri ve Devreler Sistemler Anabilim Dalları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz üçüncü ve dördüncü sınıf programlarında yer alan beş farklı grup seçmeli ders arasından seçim yaparak Elektronik, Haberleşme, Kontrol, Biyomedikal, Elektrik Makinaları, Elektrik Tesisleri gibi alanlara yönelebilirler.

Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimiz, farklı bir bölümde ikinci bir diploma edinme şansına sahip oldukları Çift Ana Dal veya belirli dersler alarak sertifika programlarından yararlanabilirler. Ayrıca, Erasmus, Mevlâna ve Farabi Öğrenci Değişim Programları ile yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve staj imkanları sunulmaktadır.