EN | TR

Öğrencilerimize TÜBİTAK 2209 - A Kapsamında Proje Desteği

28 Mart 2024 Perşembe

Proje Başlığı:  Araştırma Önerisinin Başlığı: Psikomotor Yetenek Değerlendirmesinde Çok Yönlü Mikrodenetleyicili Ölçme Aracının Geliştirilmesi

Haber İçeriği: 
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A
Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında
Dr. Öğr. Üyesi Veysel Alcan danışmanlığında Bölüm Öğrencilerimizin başvurusunu yapmış olduğu "Psikomotor Yetenek Değerlendirmesinde Çok Yönlü Mikrodenetleyicili Ölçme Aracının Geliştirilmesi" başlıklı proje destek almaya hak kazanmıştır. 

Akademik Danışman:  DR ÖĞR ÜYESİ VEYSEL ALCAN
Proje Yürütücüsü: HÜSEYİN YÜCAL
Proje Ortakları: ABDİ KIZGUT , ZEYNEP ŞAHUTOĞLU, ALİ SEFA YILDIRIM

PROJE ÖZETİ
Bu projenin amacı, psikomotor rahatsızlığı olan insanların tedavi ve gelişim sürecinde motor, duyu, görsel ve bilişsel değerlendirmeleri entegre ederek psikomotor becerileri değerlendirebilen, çok yönlü, mikrodenetleyici tabanlı bir araç geliştirmektir.  Psikomotor  yetenek ölçüm aracı iki temel ana parçadan ve eklenebilir bileşenlerden oluşmaktadır: kontrol merkezi, tepki tahtası ve eklenebilir tepki tahtaları. Önerilen araç, motor değerlendirme, duyusal ve görsel geri bildirim, ,farklı zorluk düzeyindeki senaryoları, nicel veri kaydı, geri bildirim mekanizması,  veriye dayalı çok yönlü değerlendirme gibi ana bileşenleri içerecektir.