EN | TR

Bölüm Tanıtımı

İlk öğrencilerini 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında alacak ve derslerin en az %30'u İngilizce ve %10 ‘nu uzaktan eğitim yöntemiyle verilecektir olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde alanında uzman, dinamik ve deneyimli akademik kadrosu yer almaktadır. Hedefimiz, sanayi ve kamunun ihtiyaçları doğrultusunda, üstün nitelikli, gelişmelere açık, mesleki ve etik değeri gözeten, çok sayıda disiplinle birlikte çalışmalar yapabilecek Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir.

Teknolojinin ve bilgi dağarcığının katlanarak arttığı olağanüstü dinamik bir dalda eğitim veren bölümümüz böylesi hızlı gelişen ve genişleyen bir dalda öğrencilerimizi ve mezunlarımızı yarınlara hazır kılacak 21. yüzyılın ihtiyaçlarını gözeten bir bakış açısı ile kurulmuştur. Bölümde öğrencilerimizi bilgiye gerektiği zaman nasıl ulaşacağını bilen, araştırma yoluyla öğrenen ve kendisini ömür boyu sürekli yenileyebilen analitik oluşuma sahip olarak yetiştirmek hedeflenmektedir. Eğitim hayatları boyunca beşeri bilgiler, iletişim yetileri ve kültürel esneklik sağlanan öğrenciler, ilgi alanları oluşturmasına ve geliştirmesine olanak tanıma, beşeri bilimler bileşeni kuvvetli bir akademik program yaratma, ezbere değil anlamaya ve araştırmaya dayanan bir eğitim sunma, yakın ve sıcak bir öğrenci/öğretim üyesi ilişkisi kurma ilkeleriyle yetiştirilmektedir.

Eğitim-Öğretim Programlarımız, Ülkemizdeki ve Dünyadaki Saygın ve Lider Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü programlarıyla örtüşmektedir. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası standartlarda, akreditasyon ilkeleri doğrultusunda eğitim alacaktır. Müfredatımızda çok sayıda teorik ve uygulamalı, temel ve alan dersleri yer almaktadır. Stajlar, uygulamalı dersler, ödevler ve projeler öğrencilerimize pratik deneyim kazandıracaktır. Ayrıca, öğrencilerimiz sosyal seçmeli dersler alarak, farklı bakış açıları kazanabilecektir. Bölümüz bünyesinde; Elektrik Makineleri, Telekomünikasyon, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektro Manyetik Alanlar ve Mikro Dalga Tekniği, Elektronik, Elektrik Tesisleri ve Devreler Sistemler Anabilim Dalları yer almaktadır. Öğrencilerimiz üçüncü ve dördüncü sınıf programında yer alan beş farklı grup seçmeli dersler içinde istediklerini seçerek; Elektronik, Haberleşme, Kontrol, Biyomedikal, Elektrik Makinaları, Elektrik Tesisleri gibi alanlara yönelebilecektir.

Öğrencilerimiz; üniversitemizde farklı bir bölümde de öğrenim görme fırsatı ile ikinci bir diploma edinebilecekleri Çift Ana Dal veya belli dersleri alarak sertifika edinebilecekleri Yan Dal programlarından faydalanabilmektedirler. Ayrıca üniversitemiz; Erasmus, Mevlâna ve Farabi Öğrenci Değişim Programları ile öğrencilerine yurtiçinde ve yurt dışında eğitim alma ve staj fırsatları sunmaktadır.